Chersonissos vliegtickets

Vliegen naar Chersonissos

Vliegen naar Chersonissoss

Uiteraard kan je zelf je vliegtickets naar Chersonissos boeken en daarbij een accomidatie zoeken. Maar dit is niet altijd de meest eenvoudige en goedkoopste methode. De vliegtuigmaatschappijen Olympic Airways en Aegean Airlines vliegen het hele jaar naar Heraklion Airport op Kreta, vanwaar je met auto, bus of taxi naar Heraklion kan komen. Deze vluchten zullen meestal een tussenstop in Athene maken. Een auto kan je in Griekenland vrijwel overal huren. Het huren van een auto op het vliegveld is niet altijd het goedkoopst. Let altijd goed op de voorwaarden. Sommige verhuurbedrijven stellen de eis dat je je rijbewijs al een paar jaar in bezit moet hebben en vereisen ook het bezit van een creditcard.

De meeste andere (charter) vliegtuigmaatschappijen vliegen alleen in de zomermaanden (april t/m oktober) naar Kreta, naar Heraklion of Chania. Het goedkoopst is het meestal om je vliegreis in combinatie met je accomidatie te boeken. Wil je ook een auto huren, dan is het meestal erg handig om een Fly-drive te boeken. De auto staat dan voor je klaar op het vliegveld. Het grote voordeel van het boeken van een volledige reispakket bij een reispakket bij een reisorganisatie is dat het vervoer vanaf het vliegveld naar je accomidatie meestal ook geregeld wordt. Dan hoef je je daar ter plekke niet druk over te maken.

Een alternatieve reismethode is om te vliegen naar Athene en dan vanuit de haven Piraeus een ferryboot te nemen naar Kreta. Er zijn vaste lijndiensten. Let wel, ook deze diensten gaan vaker in de zomer dan in de winter. Vanuit Athene kan je met de bus of een taxi naar de haven komen. Of je kan met de auto vanuit Athene rijden en deze dan meenemen op de boot. Vraag wel naar de voorwaarden bij de ferrydienst, soms is het nodig voor een auto te reserveren op de boot en check altijd of de verhuurmaatschappij het toestaat dat je de auto meeneemt naar een eiland.

Vanaf Nederland is het meestal zoín 3,5 uur vliegen naar Heraklion. Vanaf Heraklion is het ongeveer een half uurtje rijden naar Chersonissos.

Woon je in Nederland vlakbij de grens, dan is het ook aan te raden een vergelijking te maken met vliegreizen vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld in BelgiŽ of Duitsland. Soms kan dit een stuk voordeliger zijn.

In de zomermaanden kunnen Last-minutes je vaak het meeste voordeel opleveren. Lees bij het boeken altijd de kleine lettertjes om geen verborgen kosten over het hoofd te zien, waardoor je onverwacht duurder uit bent. Vaak rekenen boekingssites een Customer Service Charge/Tax. Of komen er reserveringskosten of administratiekosten bij.

Voor Griekenland heb je een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig.