Chersonissos Activiteiten

Wat er te doen is in Chersonissos

Activiteiten in en rond Chersonissos

Er is genoeg te doen in Chersonissos om je niet te vervelen gedurende je hele vakantie. Naast het bruisende uitgaansleven, kan je ook overdag meer dan genoeg doen. Starbeach biedt een breed scala aan watersport. De toegang tot dit grote waterpark is gratis, je betaalt voor de activiteiten die je hier wilt doen. Ze bieden onder andere waterskien, jetskiŽn, parasailing en de beroemde bananaride. Verder is er een duikcentrum, een kartbaan, kan je er bungeejumpen en je acrobatische toeren oefenen op de bungeetrampoline.

Ook buiten Starbeach worden veel van deze activiteiten aangeboden en zijn er vele duikscholen. Er zijn golfbanen, squashbanen, tennisbanen en je kan windsurfen, paardrijden en kanoŽn. Vergelijk ter plaatse de prijzen en voorzieningen. Excursies kan je meestal eenvoudig boeken in de lobby van je hotel of appartementencomplex. Vaak komt er op een vaste dag een host(ess) van je reisorganisatie die je alles kan vertellen over de excursies en bij wie je gelijk kan boeken. In Chersonissos zelf zal je echter ook genoeg bedrijfjes tegenkomen die dezelfde of meer excursies aanbieden. Soms zijn deze voordeliger. Boottochtjes en zeilexcursies kan je vaak ook direct boeken bij de boten zelf in de haven. Populair is de boottocht naar het beroemde Santorini. Bedenk wel datje 4,5 uur heen en 4,5 uur terug op de boot zit om 5 uur op Santorini te kunnen lopen. Maar tijdens de boottochtjes doe je wel het snelst een bruin kleurtje op.

Voor sportievelingen zijn de mountainbiketours een echte aanrader, maar zorg wel dat je voldoende conditie hebt. Het bergachtige landschap zal het je niet makkelijk maken. Dit geldt ook voor de wandeltocht door de Samariakloof. Erg mooi, maar in de zomer erg heet en dus erg zwaar.

Wil je toch een beetje avontuur zonder teveel lichamelijke inspanning dan is een Jeepsafari misschien wat voor jou, offroad de natuur van Kreta verkennen. Houdt er rekening mee dat je nogal door elkaar gehusseld wordt en je best stoffig en dus vies wordt. Trek dus niet je hippe witte broek aan. Agios Nikolaos ligt op een half uurtje rijden van Chersonissos en is een klein havenstadje wat het Saint Tropez van Kreta genoemd wordt. De gezellige jachthaven, de vele terrasjes en het meer bieden genoeg om een lekker dagje te luieren en te genieten van de Griekse keuken.

Als je meer van de historie wilt zien van Kreta, is een excursie naar de Knossos een must. Dit grote archeologische terrein met een paleis uit het MinoÔsche tijdperk biedt echt veel meer dan een paar overgebleven stenen zuilen. Vaak wordt deze excursie aangeboden in combinatie met een bezoek aan het Archeologische museum in Heraklion.

Gelegen voor de kust van Elounda en Agios Nikolaos is het eiland Spinalonga. Hier was in vroegere tijden een Leprakolonie (de laatste van Europa) gevestigd. Op de meest noordelijke punt van het eiland ligt Kalidonia, waar een oud Venetiaans fort staat. Over de Leprakolonie is in de jaren í70 een serie opgenomen ĎWie betaalt de veermaní. De taverne die in deze serie een grote rol speelt, bestaat nog steeds in de haven van Elounda.